METSÄHALLITUKSEN VESIALUE
(ent. Puruveden yleisvesialue)

Puruvedellä sijaitsevat entiset yleisvesialueet  ja siellä sijaitsevat Metsähallituksen yksityisvedet kuuluvat samaan nykyisin pyydyslupa-alueeseen. Lupa-alue 9 220 ha, on rajattu karttaan punaisella viivalla.

Kalastulupamaksut:

Pyydyskalastuslupa (pyydysmerkki) 6 €
Pyydysmerkkejä verkkokalastukseen myydään enintään 8 kpl kotitarve- ja vapaa-ajankalastajille. Suuremman verkkomäärän käyttäminen on sallittua vain kaupallisille kalastajille. Luvat ovat pyynti- tai venekuntakohtaisia ja ne ovat voimassa kalenterivuoden.

Pyydyskalastusluvan yksi pyydysmerkki oikeuttaa kalastamaan yhdellä verkolla, jonka pituus enintään 31 metriä. Huom! Verkon korkeutta ei ole rajoitettu.

Vaihtoehtoisesti pyydysmerkki oikeuttaa kalastamaan kolmella katiskalla, atraimella, harppuunalla, jousella, 10:llä syöttikoukulla, enintään 100 koukun pitkäsiimalla tai enintään 1,5 m korkealla rysällä

Pyydyskalastuslupien myynti:
Metsähallituksen pyydyslupia myy erälupien puhelinpalvelu. Pyydysmerkkien hankkiminen onnistuu helpoiten soittamalla Metsähallituksen erälupien palvelunumeroon 020 69 2424 arkisin klo 8-16. Tilatut pyydysmerkit ja lasku tulevat postitse kotiin. Lisätietoja Metsähallituksen luvista: www.eraluvat.fi